Home » D:News » Primul caz de variola maimuței confirmat în Germania

Primul caz de variola maimuței confirmat în Germania

Primul caz de variola maimuței confirmat în Germania
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.10.2024

Primul caz al noii variante de variola maimuței a fost detectat în Germania. Anunțul a fost făcut de Bild care citează Institutul Robert Koch pentru sănătate publică. Organizația Mondială a Sănătății a declarat mpox o urgență globală de sănătate publică.

Germania a confirmat primul său caz de variola maimuței, potrivit Reuters. Institutul Robert Koch a refuzat să confirme în mod public informația.

În luna august, Organizația Mondială a Sănătății a declarat mpox o urgență globală de sănătate publică pentru a doua oară în ultimii doi ani. Decizia a fost luată după ce un focar care a apărut în Republica Democratică Congo s-a răspândit în țările vecine.

Primul semn al răspândirii în afara continentului african a venit pe 15 august, când oficialii mondiali din domeniul sănătății au confirmat o infecție cu noua tulpină a virusului mpox în Suedia. Alte confirmări au venit din Asia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase